Fristads Green | ’s Wereld eerste kledingcollectie met een EPD

Wat zijn wij trots als vaste leverancier van het wereldmerk Fristads!

Fristads lanceert de eerste kledingcollectie ter wereld met een milieuverklaring (EPD), waarbij ze de totale milieubelasting van elk kledingstuk meten; van materiaalkeuze tot levering van het afgewerkte kledingstuk.

Een collectie voor professionals waarbij de hele productieketen wordt gekenmerkt door milieubewustzijn en innovatie om de voetafdruk op het milieu te minimaliseren. De kledingstukken zijn gemaakt van gerecycled polyester met een strak ontwerp en is gemaakt met een geavanceerde vouwtechniek die verspilling van materiaal en energie vermindert.

E.Dye®
De kleur wordt aan de grondstof toegevoegd voordat het garen wordt. Een ecologisch duurzaam proces voor het verven van stoffen dat het waterverbruik met 75% vermindert.

Zero Waste
Al het afvalmateriaal van de productie wordt hergebruikt. Overtollig materiaal wordt ter plaatse gebruikt in “comfort pads” – een bonusproduct voor ellebogen en knieën.

Verpakking en levering
Door het gebruik van een speciale vouwtechniek vermijdt Fristads het gebruik van plastic zakken en maken ze optimaal gebruik van de transportcapaciteit.

Met veel plezier laten wij u kennismaken met deze nieuwe collectie.
Wij komen graag bij u langs met showmodellen zodat u zelf deze mooie kwaliteit kunt zien en voelen. Of maak van gebruik van onze Try-and-Buy-actie! Test de kleding (gratis) zelf en laat uw medewerkers de Green collectie ervaren!

NB. Op 25 september 2019 werd deze Fristads collectie zelfs bekroond met de internationale designprijs Red Dot Award: Design Concept.

Deel met uw netwerk:

Comments are closed.