Hoofdbescherming

Bel direct T. 075- 642 77 37

Diverse soorten hoofdbescherming

Bij het werken in risicovolle omgevingen is de kan op hoofdblessures groot. Daarom is hoofdbescherming uiterst belangrijk. Een veiligheidshelm beschermt tegen blessures aan het hoofd die kunnen ontstaan door stoten of vallende voorwerpen. In de bouw, op werkplekken waar met hijskranen wordt gewerkt en in productiebedrijven is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Het dragen van de juiste veiligheidshelm zorgt voor optimale hoofdbescherming en verkleint de kans op hoofdletsel.

 

Enkele soorten helmen:

  • Standaardbouwhelm
    Biedt goede bescherming tegen dagelijkse risico’s, bijvoorbeeld tegen stoten of tegen kleine vallende voorwerpen.
  • Helm met korte klep
    Voor beperkte belemmering zichtsveld
  • Stootpet
    Biedt bescherming tegen stoten, maar niet tegen vallen voorwerpen. De helm kan de impact van vallende voorwerpen niet absorberen omdat er ruimte in het draagwerk van de helm ontbreekt, iets waarover een bouwhelm wel beschikt.

 

Veiligheidshelm heeft houdbaarheidsdatum
Een helm die vervormd is door een vallend voorwerp mag niet meer worden gebruikt. De levensduur van een veiligheidshelm ligt afhankelijk van het materiaal tussen de 3-10 jaar. Het klimaat, Uv-straling en chemicaliën zijn de belangrijkste factoren die levensduur van veiligheidshelmen bepalen. Een helm mag niet worden beplakt met stickers, omdat lijmen het verouderingsproces versnellen. Ook de zon versnelt het verouderingsproces. Daarom staat er een maximale gebruikstijd in de gebruiksaanwijzing.