Veiligheidsschoenen

Bel direct T. 075- 642 77 37

Voor de nodige bescherming

Goede veiligheidsschoenen bieden voeten de nodige bescherming tegen vallende en scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen. Veiligheidsschoenen zijn voorzien van stalen- of kunststofneus en eventueel een tussenzool om zo de voet te beschermen. In de industrie worden vaak veiligheidsschoenen gedragen, in de bouw zijn deze schoenen verplicht. Een ongeval waarbij voeten geblesseerd raken leidt snel tot verzuim.

Normen

Afhankelijk van het soort werk en het gevaar dat dit geeft moet het type veiligheidsschoen bepaald worden. Hiervoor zijn verschillende normen opgesteld. Elke door ons verkochte veiligheidsschoen is gecertificeerd door een erkend testinstituut en voldoet aan de EN 345 normering, welke is vastgelegd in de EC wetgeving 89/686. Onze leveranciers gebruiken de nieuwste materialen en technologieën om een optimale combinatie te creëren van veiligheid, comfort, duurzaamheid en waar mogelijk een moderne uitstraling.

Draagcomfort

Naast de veiligheid speelt ook het draagcomfort een grote rol. Dat het comfort in beschermende schoenen niet simpelweg een kwestie van gemak is, toont de dagelijkse werkpraktijk. Drukplekken en voortijdige vermoeidheid zijn vaak onderschatte gevaren. Daarom moeten professionele veiligheidsschoenen beweeglijk en flexibel zijn.