Werkkleding

Bel direct T. 075- 642 77 37

Voor bescherming & comfort

De juiste werkkleding biedt bescherming en comfort. Naast bescherming moet de werkkleding ook functioneel zijn, of dit nou in de bouw, food, hoveniers, industrie, installatie, schilders, transport. Het is van belang dat alle zakken, knopen en lussen op de juiste plaats zitten, Een niet goed passend kledingstuk leidt al snel tot ergernis en concentratieverlies. Goede werkkleding helpt uw werknemers beter te presteren en vormt tevens het visitekaartje van uw bedrijf.

Roba Zaanstad BV werkt met gerenommeerde bedrijven zoals Fristads, HaVeP, Hydrowear, M-Wear, Dolfing en Tricorp.

Wilt u een eigen identiteit creëren dan is het ontwerpen van een eigen kledinglijn hiervoor een geschikte mogelijkheid. Het ontwerpen van een eigen lijn is al mogelijk vanaf 30 stuks. Een professionele, herkenbare uitstraling van uw bedrijf is het resultaat.

 

Roba Zaanstad BV kan het volgende leveren;

  • Werkbroeken
  • Spijkerbroeken
  • Overalls
  • Signaalkleding
  • Werkjassen
  • Winterkleding/thermo kleding
  • Regenkleding
  • Representatieve kleding
  • Overige bovenkleding

Wij helpen u graag bij de keuze voor de juiste bedrijfskleding.

Fiscale regelgeving werkkleding

Volgens de fiscale regelgeving worden er twee eisen gesteld:
1. de kleding is bijna alleen maar geschikt om tijdens het werk te dragen, of
2. de kleding is voorzien van één of meer duidelijk zichtbare logo’s met een oppervlakte van tezamen ten minste 70 cm2.

Verplicht
Daarnaast kan de verstrekking van kleding samenhangen met verplichtingen die u als werkgever heeft op grond van de Arbowet, zoals speciale isolerende of beschermende kleding. In zo’n geval kan de kleding in beginsel ook belastingvrij worden verstrekt.

Uniforme kleding
Bij de eerste eis gaat het om werknemers met een echt uniform of om uniforme kleding waaraan u het beroep van de werknemer of het bedrijf waarvoor hij werkzaam is, kunt herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een postbode.

Kleding voorzien van logo
Bij de tweede eis gaat het om kleding die in principe ook geschikt is om buiten het werk om te dragen. Wil de kleding fiscaal aangemerkt worden als werkkleding, dan moet deze voorzien zijn van een logo van het bedrijf van de werkgever van ten minste 70 cm2.

De logo-eis van 70 cm2 voor werkkleding geldt per kledingstuk. Bovendien moet het logo duidelijk zichtbaar zijn. Door met uw werknemer af te spreken dat de kleding na werktijd achterblijft op de werkplek, kunt u een naheffingsaanslag voorkomen.